مروری بر کتاب Medieval Islamic Medicine
مطالعه کتاب پزشکی اسلامی قرونوسطی، تاریخ پیچیده و غنی را نشان میدهد که اغلب نادیده گرفته شده است. دانشمندان نظرات متفاوتی دربارهی سهم پزشکان مسلمان دارند، بهطوریکه برخی مانند مانفرد اولمان در کتاب طب اسلامی، استدلال میکنند که پیشرفتهای آنها حداقل و عمدتاً وابسته به دانش یونانی بوده است. در مقابل، دیگران تأثیر قابلتوجه پزشکی اسلامی قرونوسطی بر توسعة شیوهها و نظریههای پزشکی که بر اروپا و فراتر از آن تأثیر گذاشته است را شناسایی کردهاند. کتاب «پزشکی اسلامی دوره میانه»، یکی از این کتابها است که در سال 2007 جایزة مطالعات خاورمیانه را از انجمن دوستی بریتانیا و کویت دریافت کرد. هر دو نویسندة این کتاب، جزء مهمترین پژوهشگران غربی تاریخ پزشکی مسلمانان هستند.
The House of Wisdom: How Arabic Science Saved Ancient Knowledge and Gave Us the Renaissance
نویسنده (جیم الخلیلی) در کتاب «بیت الحکمه: چگونه علم عربی دانش باستان را حفظ کرد و رنسانس را به ما بخشید» به نقش محوری دانشمندان عرب در حفظ و تقویت دانش باستانی در قرون وسطی پرداخته است. این اثر سهم قابل توجهی از این دانشمندان در زمینه های مختلف، از جمله ریاضیات، نجوم، پزشکی، و فلسفه که در پر کردن شکاف بین جهان باستان و رنسانس بسیار مهم بود، برجسته می کند.
عناصر طبیعیات ابن سینا: سرچشمههای یونانی و نوآوریهای عربی
کتاب عناصر طبیعیات ابن سینااثر آندرئاس لمر بیستمین عنوان است در سلسله انتشارات مطالعات یونانی-عربی والتر د گرویتر. این سلسله انتشارات، شامل ویراستهای انتقادی (همراه با ترجمه) و تکنگاشتها، به مطالعات روی متنهای علمی و فلسفی جهان کلاسیک و جهان اسلام اختصاص دارند که در لباس زبان عربی به ما رسیدهاند.